top of page

Lend me your eyes, so i can see myself

Cultuurspel voor coaching organisaties en loopbaan

In de categorie food for thought and serious games kwam ik bij dit spel uit. Het cultuurspel voor organisaties. Je speelt het met je organisatie, team of afdeling op het moment dat je voor een grote verandering staat. En dan bedoel ik een noodzakelijke verandering en niet de verandering om de verandering, die tijd hebben we gehad, toch? Ook op kleine schaal en in een coachings omgeving is er goed mee te werken.

Maar je moet ook weten wat je wil veranderen en waar dat vandaan komt, legendarisch is de uitspraak "zo doen we dat nou eenmaal" en die komen we nog best vaak tegen. Aan het management de schone taak om alles in gang te zetten en de noodzaak aan te tonen. Dan snel aan de slag en elkaar in een setting van veiligheid stappen zetten.

Dit spel gebruikt de Egyptische mythologie als metafoor en via De Droom, De Spiegel, De Dood en Het Nieuwe begin zet je met opdrachten stappen naar de toekomst. Mijn aandacht kwam vooral bij het opdrachtkaartje "Lend me your eyes, so I can see Myself" tijdens de Spiegel stap geheel tot leven. Dit is nou precies wat je doet tijdens een coachings proces. Als coach kijk je mee door actief te luisteren en de coachee een spiegel voor te houden. Je geeft geen advies maar je vraagt door en laat de ander zelf wijs worden. Het klinkt zo makkelijk ;-) Andere opdrachten zoals "Wat heb jij een leuke KA!" en "Jouw eigen Zenit"zijn ook zeer verhelderend en leuk om te doen.

Al met al een mooi spel van THEMA van Schouten en Nelissen.BergTopper recruitment Coaching Cultuur Verandering

8 weergaven0 opmerkingen

댓글


bottom of page