top of page

Mag ik 1 portie natuur - coach?


De paden op, de lanen in, maar dan wel in de natuur. Regelmatig lees ik artikelen over de natuur en wandelen en zo ook vandaag op een leestafel in "Sante Magazine". Met koppen als "Een portie natuur werkt even goed als sommige medicatie"wordt er veel gesproken en aangehaald uit het boek "Natuur op doktersvoorschrift" van Dirk Avonts. Hier en daar wat kort door de bocht (voor mij) maar de onderzoeken liegen er niet om. Het is langer bekend dat onze mentale gezondheid een boost krijgt van de natuur. Al bij de oude Grieken bestond de overtuiging dat een goede wandeling ons een stuk wijzer kon maken.

Het beste bewijs is je eigen ervaring zeg ik dan en ik merk het keer op keer dat tijdens een wandeling door de natuur zowel de coach als de coachee met een natuurlijke rust een mooi pad belopen. Niet alleen de vragen aan de oppervlakte bespreken we maar we komen makkelijker tot de kern van de vraag.

Wandelen is uiteraard geen Prozac, geen wondermiddel tegen depressieve stemmingen of toverspreuk om allerlei problemen op werk, relatie en financieel gebied te laten verdwijnen. Maar wandelen kan helpen om even de focus en aandacht te verleggen zodat er ruimte is voor andere gedachten en om daar mee aan de slag te gaan. De natuur zit ook vol symboliek en materialen om de zintuigen te prikkelen en even vanuit je hoofd naar je gevoel kan gaan. En dat hoor ik ook heel vaak, ik wil meer voelen, nou ga dan mee de natuur in!


Comments


bottom of page