top of page

Coaching

Kromme Rijn_edited.jpg

"Ontspandeling"

Wandelcoaching is een belangrijk onderdeel van Bergtopper. Al lopend ga je snel een stapje vooruit. We nemen de tijd en stap voor stap loop je letterlijk en figuurlijk je doel tegemoet en laat je achter je wat je wil. Niets zweverigs aan en inmiddels bewezen werkzaam. Programma's op maat van een wekelijkse wandeling tot een weekend om goed aan de slag te gaan. Wandelend naar meer Veerkracht en weerbaarheid.

performance coaching

"Performance"

Performance in de breedste zin van het woord. Je wil vooruit komen in je werkzaamheden of in het dagelijks leven. Je hebt het gevoel stil te staan en steeds in dezelfde valkuil te stappen, en hoe hou ik al die ballen in de lucht? Eigenlijk ga je gewoon goed met jezelf aan de slag. Hier kan het best confronterend worden en zetten we soms "provocatieve" coachingstechnieken in om in beweging te komen. Ga aan de slag met zelfvertrouwen en mindset, wordt mentaal fitter.

vanzelf coaching weerbaarheid veerkracht wandelcoach

"Van-Zelf"

Wat bedoelen we daarmee "Van-Zelf"? Eigenlijk is het een mooi woord dat een heel groot werkgebied heeft. Je gaat aan de slag met veerkracht, weerbaarheid en gaat op zoek naar je eigen mogelijkheden. Je wordt weer "jezelf" en dat is het mooiste wat je kunt worden. Je eigen BergTopper zodat je weer gaat ervaren dat alles "Van-Zelf" gaat. Het is van jou en dat ga je doen ;-)

Na jaren ervaring hebben wij gezien dat coaching veel betekent voor een gezonde balans in werk en prive. Daarom vinden wij het belangrijk dat bedrijven dit promoten en beschikbaar stellen. Na een geslaagd traject sta je betekenisvol en met plezier weer midden in het leven. Op het gebied van Coaching heeft BergTopper een divers pakket aan mogelijkheden. We denken graag mee om coaching bedrijfsbreed of individeel in te zetten.

20200729_124225.jpg

beWandel je loopbaan
Stap voor stap

Dit Coach traject begint met een kennismakingsgesprek. We brengen eerst de situatie in kaart en bepalen het tijdspad. Afhankelijk van de behoefte kan ik ook vanuit mijn recruiters ervaring tips geven over LinkedIn, CV's en interviews. Het hele traject kan plaatsvinden op lokatie maar ook in de buitenlucht. 

Stap 1 - Wie ben ik?

We beginnen met het in kaart brengen van de huidige situatie. Je gaat antwoorden zoeken op de vragen zoals, waar sta ik, wat doe ik. Je zoekt de rode draad in je werk en je prive leven. Een loopbaan analyse op zoek naar loopbaanankers. Hier ga je ook op zoek naar feedback uit je omgeving.

Stap 2 - Wat kan ik?

Op zoek naar de drijfveren in je loopbaan en je huidige werk. Waar krijg je energie van? Waar liggen je talenten, je sterke kanten en je kerncompetenties. Er komen zaken uit stap 1 terug die hier op zijn plek vallen. Een aantal online testen kun je invullen om je verder te helpen.

Stap 3 - Wat wil ik?

Je gaat op zoek naar je loopbaanperspectief aan de hand van waarden en levensdoelstellingen. Wat verwacht je van een omgeving in de breedste zin, oftewel wat zijn je werkwensen. Je maakt een Prioriteitenlijst van wat je echt terug wil zien komen in je werk. Een speurtocht naar leuke functieprofielen kan je helpen een aantal zaken scherp te krijgen.

Stap 4 - Wat pak ik aan?

Nu alles op zijn plek valt is het tijd voor een ACTIE lijst. Wat worden de doelen? Je netwerk is handig, hoe ziet je CV en je LinkedIn er uit. Zijn er opleidingen te volgen, welke organisatievormen passen bij je? Op basis van alle stappen schrijf je in kernpunten je persoonlijke eigenschappen op in een persoonsprofiel en kun je dit ook presenteren.

Het traject eindigt met een afronding waar je je richt op jouw vervolgstappen, hoe zet je je plannen om in concrete acties en hoe weet je wanneer je geslaagd bent. 

Zowel voor bedrijven als voor individuele trajecten heb ik maat pakketten. 

Coaching
Roberto.jpeg
"I worked with Alain during my time as an Equity trader. His advice, guidance, and encouragement were invaluable to my development and achieving consistent profitability. He is easy-going and demanding, all at once and at the right time. I will count on Alain whenever I need to set my mind in the right frame, push through difficult times, or boost my performance."

Roberto de la Iglesia - Trader | CFA Level 1 Passed | MSc Finance and Investments | BSc Economics

wat anderen zeggen:

bottom of page