top of page

Dringend advies: lach wat vaker....

Wetenschappers zijn het unaniem eens dat lachen gezond is en wel om meerdere redenen. Kort door de bocht gezegd is het goed voor je immuunsysteem, vermindert het stress, je wordt knapper door te lachen, het helpt je te ontspannen en daarnaast zorgt het voor verbinding om je heen. Dat laatste is natuurlijk ook nog eens heel interessant op heel veel vlakken in het dagelijks leven.

En nu lees ik dat we met zijn allen steeds minder lachen, er valt misschien ook niet zoveel te lachen in de wereld waarin we leven. Mede door onze verantwoordelijkheden in het dagelijks leven 'vergeten' we zelfs te lachen. Maar ja een dag niet gelachen is een dag niet geleefd of niet soms? Lachen werkt ook als een vorm van meditatie om je mentaal te ontspannen en te genieten van het moment.

Tijd dus om te lachen en het is te leren, er zijn zelfs lachtrainingen. Maar laten we beginnen met een glimlach bij het kijken naar het volgende filmpje en verwonder je over het effect van een lach bij een ander. (Meer informatie en verwijzingen op de website van Medinello)Comentários


bottom of page