top of page

The power of love

“No one is born hating another person because of the color of his skin, or his background, or his religion. People must learn to hate, and if they can learn to hate, they can be taught to love, for love comes more naturally to the human heart than its opposite.”

 Long Walk to Freedom: The Autobiography of Nelson MandelaZo aan het einde van het jaar en in menig wereldwijd opzicht een bizar jaar kwam ik een uitspraak tegen van Nelson Mandela die ik ooit eerder deelde op FB. Typisch zo een held die we goed kunnen gebruiken in onze tijd om ook op een andere manier tegen zaken aan te kunnen kijken. BTW taal is nooit mijn ding geweest, dus vergeef me de grammaticale onjuistheden. Ook zo'n mooie eigenschap waar we in 2024 meer van kunnen gebruiken trouwens, vergeving.

Hoe krachtig is deze uitspraak wel niet en hoe kun je leren om van iets te houden in plaats van het te haten? Eigenlijk heel simpel, gewoon door het te doen en soms is dat van levensbelang voor jezelf, aan haat ga je ten onder. Ik heb het zelf geleerd en ook weer gebruikt door liefdesdoelen te formuleren en deze in de praktijk te brengen. Hoe ga jij om met die niet te harden collega, die vervloekte weggebruiker, die huisgenoot die werkelijk NOOIT spullen opruimt? Gaat er al een belletje rinkelen? Hoe word jij vergevingsgezinder en ga je meer ontspannen door het leven?

Liefde in haar zuiverste vorm leren voelen en ervaren kan een groot verschil maken in je dagelijkse gang van zaken. Misschien leer je wel om dingen te relativeren en er om te lachen, ook zo'n prachtige deugd. Misschien zijn er ook strubbelingen en onhebbelijkheden in jezelf die je haat en met wat meer liefde zou willen leren accepteren en omarmen? Natuurlijk wel in kleine stappen, want vele kleine stappen maken grote sprongen voorwaarts mogelijk. Vandaar dat ik ook graag wandelend werk, stap voor stap naar je doelen in 2024. Go For It and Love It.


Zo aan het einde van het jaar wil ik je graag een stap dichter bij dit doel brengen en je helpen je liefdesdoelen voor 2024 te formuleren, dan mag jij ze in de praktijk brengen ;-)

En om te eindigen met een quote van Mandela:

"Het is wijs om mensen te inspireren om dingen te doen en hen daarna te laten denken dat het hun eigen idee was." Zo ga ik natuurlijk graag te werk en in dit geval van liefde:

"Mijn tarief bepaal jij op basis van tevredenheid en draagkracht" Geïnspireerd op basis van een kapper die op deze manier de klant het tarief liet bepalen!


Disclaimer: Pas op, mocht het werken dan wordt je nooit meer de oude.


Comments


bottom of page